top of page
  • елена кемилева

Shanti Mountain Retreats

collage

От години мечтая да създам място където да популяризирамe здравословният начин на живот като даваме най-добрия пример за такъв – спортни програми, разходки сред природата, йога за тялото и ума, свежа и биологична храна и подходяща релаксация чрез масажи, минерални бани, медитация, изкуства и много други.  Чрез проекта Shanti Mountain Retreats ние създадохме малък рай, където всеки може да намери спокойствие, да учи и работи върху себе си, да опита нови неща и да се срещне с нови приятели. Това е материализирането на една блестяща идея.

Нашата визия Вярваме, че основата на всяка духовна практика е връзката с нашия източник (Природа). Тези връзки създават прозрението, че всички ние сме свързани и отговорни един за друг и за света, в който живеем. Това понякога може да се почувства като тежка концепция, особено предвид настоящите събития в света. Всички ние можем да направим огромна разлика чрез малки ежедневни действия. Като общност, влиянието на нашите усилия се умножава и нашите колективни действия правят истинска разлика за нашата околна среда и общностите, от които сме част.

Свързвайки се със себе си и давайки място на нещата, с които се занимавате в живота си, това е първата стъпка към навлизане и култивиране на уникалните си силни страни. Чрез този личен растеж ние можем да споделим с другите, че намираме истинско чувство за постижение, връзка и смисъл в живота ни. Силно вярваме, че карма йога прави огромна разлика в начина, по който възприемаме себе си и света. Начинът, по който поемаме отговорност и се адаптираме, учим и растат в трудни времена. В епицентъра на кармата йога е идеята за “карма” – последствията от нашите действия, думи и дела. Смята се, че е естественият закон на причината и ефекта. Карма е да дадеш най-доброто от себе си, да присъстваш и да осъзнаваш всичко, което правиш. Ето защо насърчаваме уважение и отговорно отношение към себе си, към другите и към природата.

Ние сме избрали да живеем в близост до природата, заради забавлението и хармонията на това, че сме на открито. Природата е велик учител. Тя ни учи, че за да се развиваме, трябва да бъдем физически и психически силни, дисциплинирани, приспособими, фокусирани и в същото време, че ключът към щастието е само да се замислим и да оценим всички възможности и красота на живота. Вярваме, че храненето има мощно влияние както върху физическото ни здраве, така и върху състоянието на ума, и че да бъдем отговорен за природата потребител е решаваща част от нашата устойчива еволюция. Нашето меню е вегетарианско, свежо и сезонно. Всички продукти са органични и oт местните ферми. Ние избягваме използването на опаковани и консервирани храни. Нашето меню се прави от диетолог и отговаря на всички хранителни нужди. В същото време е много вкусно. Вярваме, че има много по-добри неща за правене, отколкото да се взирате в телефона си, затова организираме вечерни семинари в изкуството на оригами, рисунки на мандали, церемония по летящи фенери, арт медитации, рисуване с ана, лекции и дискусии сшързани с йога и здравословен начин на живот.

Научете повече на: http://www.shantimountainretreats.com

collage3
0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Post: Blog2_Post
bottom of page