top of page
IMG_20190521_125446_462.jpg

ЗА НАС

Елена Кемилева е кинезитерапевт, треньор и лектор с  дългогодишен опит в спортната рехабилитация. Тя завършва образованието си в Холандия и специализира в областта на ортопедията и спортната физиотерапия. През последните десет години работи с едни от най-добрите ни спортисти и е автор на много статии и лекции на теми свързани с превенцията и лечението на травми, кинезитерапия, йога, спорт, хранене и много други.

Философия

Спортувам активно, от както се помня и травмите винаги са били част от живота ми, така че доста естествено се превърнаха в обект на професионалните ми интереси. Затова и реших да специализирам в областта на ортопедията, травматологията и спортната рехабилитация.  Като физиотерапевт работата ми е да помагам на хората и да се грижа за здравето им, а чрез йога и спорта  мога да им дам ''най-доброто'' лечение – превенцията. Интересувам се от източни философии и медицина,тъй като за разлика от конвенционалната западна медицина, която се концентрира главно върху  симптомите, те имат много по-пълно и комплексно разбиране за човека като цяло ( тяло, ум, душа). Така те прилагат един по-холистияен подход и насоки за по-добър, щастлив и здравословен живот. От друга страна комбинирането им с научно доказани методи е много добра основа за създаване на по-качествени и ефективни спортни, превантивни и лечебни програми. В работата си със спортисти установих,че йога и функционалните тренировки са изключително важни и за изграждане на полезни физически и психически качества и са отличен метод за подобряване на формата, пълноценно възтановяване и предпазване от травми. Така започнах да разработвам индивидулани програми специално за спортисти – бегачи, баскетболисти, сноубордисти, сърфисти, катерачи и други. От друга страна, в практиката си редовно срещам хора, водещи заседнал начин на живот, които имат нужда от цялостна промяна на навиците си по отношение на ергономичност на работа, справяне със стреса, правилна физическа активност, хранене и други. Така започнах да разработвам програми за здравословен начин на живот, поддържане на формата, контролиране на теглото и поддържане на добро здраве. Реализирането на всички тези идеи създаде потребност от място – център за промоция на здраве, превенция и възтановяване на физически и емоционални проблеми свърани с индивидуалните стереотипи и живот на хората.

 

Образование

 

Бакалавърска степен по Физиотерапия от Международна програма  на ‘European school of Physiotherapy, Hogeschool van Amsterdam ( Амстердам, Холандия )

Магистърска степен по Кинезитерапия в Оропедията и травматологията ( Национална Спортна Академия ‘’Васил Левски’’)

Диплома за Йога терапевт от Yoga Vidya Gurukul, (Насик, Индия)

Магистърска степен по Публична администрация и здравен мениджмънт (Университет за национално и световно стопанство, София)

 

Курсове:

Sports injuries Specialist ( National Exercise & Sports Trainers Association, USA)

Fitness Instructor course ( New Skills Academy, CPD certified)

Science of Exercise, University of Colorado

Swiss ball master class, Human Motion, Amsterdam

Йога терапия, Yoga Vidya Gurukul, Nasik (Индия)

Мануална терапия (НСА, София)

Спортна физиотерапия (НСА, София)

Мускулна релаксация и стречинг в мануалната терапия (НСА,София )

Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention, University of California, San Francisco

Nutrition, Health, and Lifestyle: Issues and Insights, Vanderbilt University

Exercise Physiology: Understanding the Athlete Within, University of Melbourne

Nutrition and Physical Activity for Health, University of Pittsburgh

Science of Exercise, University of Colorado

Preventing Chronic Pain: A Human Systems Approach, University of Minnesota

Tibetan Buddhist Meditation and the Modern World: Lesser Vehicle, University of Virginia Grade

The science of training young athletes Part I and II, University of Florida

First Aid, Interactive health care training UK (CPD certified)

Manual handling (Interactive health care training UK (CPD certified)

 

 

За нас: Our Clinic
bottom of page