top of page
  • елена кемилева

Курс превенция и лечение на спортни травми ( за треньори, фитнес инструктури и спортисти)

58e4d3f13b5a05aa0c6f37bf8680c9b2

Всички искат да са силни, здрави и красиви,а и всички знаят, че редовната физическат активност е много важна за постигането на тази цел. За щастие през последните години в България все повече хора започват да спортуват, но и успоредно с това значително нараства бороят на спортните травми сред хора от всякаква възраст и ниво на физическа активност. Естествено възниква въпросът могат ли да бъдат избегнати. За съжаление практиката показват,че много хора страдат от травми получени именно под грижите на треньор, фитнес инструктор, йога инструктор и дори кинезитерапевт. И затова има причина – хората са различни и всеки изисква индивидуалнен подход, а той зависи от комплексни познания излизащи от рамките на спорта и отнасящи се до познаване на анатомията и физиологията на човешкото тяло, познания за различни заболявания и спорт специфични травми, познания как да се тренира безопасно, какви индивидуални особености и ефекти има всеки спорт. Такива познания изискват постоянно усъвършенстване и екипна работа между треньори и физио/кинезитерапевти. Именно такава е идеята на курсът – треньори и спортисти да убогатят познанията си по следните теми:

Превенция и лечение на спортни травми

  1. Лекция/презентация предпазване от спортни травми и първа помощ

  2. Разглеждане на най-честите спортни травми и лечението им ( тенис/голф лакът; дискова херния; инпинджмънт синдом на рамото; гръбначни изкривявания; синдром на аддукторите; болки в коленете; артроза; изкълчен глезен).

Курсът може да протече като индивидуални и като групови занимания. Ако имате интерес можете да се свържете с нас на : 0898 268789 или yogaizdrave@yahoo.com

9a3a8ac82b68d7cf17ef09559dc6ee84--photo-class-creative-portraits

0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page